Qui som ?

En aquesta pàgina ens presentem els alumnes que hem treballat en aquest hort ecològic.

Hola, jo sóc l`ALBERTO.

En aquest curs hem aprés molt sobre l’hort ecològic, començant de zero en temporada d’hivern (Gener – maig).

 Hem aprés a preparar el terra, a planificar associacions de cultius, preparar diferents tipus de sembra directa o de planter, maneres de netejar les males herbes, l’ús d’aparells i maquinaria agrícola, tractaments naturals per combatre plagues i/o malalties, crear biodiversitat, aprofitar els enemics naturals, moltes maneres de collir cada planta o fruit i amb les degudes precaucions que s’han de tenir.

 M’he sentit molt a gust sobretot perquè m’agrada treballar a l’aire lliure i treballar amb les plantes. El treball amb el que m’he trobat mes a gust, jo crec, és fent la poda perquè m’agrada veure com evolucionen les plantes i les coses rares que fan. També m’agrada el treball físic i se´m dona bé el maneig de qualsevol tipus d’eina lleugera o pesada. La collita, per descomptat, és també molt satisfactòria.

Aquesta experiència m’ha servit sobretot perquè veia impossible treballar al camp per manca de coneixements o d’experiència i ara sí que em veig capacitat.

—————————————————————————————————————–

 Hola sòc el MARC Domènech :

En aquest curs d’agricultura ecològica he tingut l’oportunitat de conèixer els mètodes principals per poder cultivar un hort ecòlogic de temporada, així com els  diferents trucs per combatre les plagues de forma respectuosa amb el medi, com per exemple la utilització de productes fitosanitaris naturals, l’ existència de la biodiversitat en els cultius,..etc. També he conegut les diferents eines del camp i  he après a cultivar diferentes plantes d’horta, com per exemple enciams, cols, tomaquets, bledes, remolatxa, bajoca fina, patates, etc….

Pel que fa les feines realitzades en l’hort , a mi m’ha agradat realitzar les tasques de neteja com per exemple treure  les males herbes, aclarir els brots de tomaquera , l’aplicació de productes fitosanitaris ecològics etc…

M’he sentit molt a gust en aquest curs, ja que hem estat treballant a l’aire lliure i s’ha creat una bona relació amb els companys, i on hi hagut una bona dinàmica de treball. Durant al llarg del curs, he après moltes coses, com per exemple els  diferents trucs, tècniques, eines, metodes, els quals m’ajudaran en un futur a treballar en un hort.

 —————————————————————————————————————

Hola me llamo DAVID he echo un curso de agricultura ecológica en el IMFE Mas Carandell en el que he disfrutado y he conocido la huerta ecológica. He aprendido los métodos y los trucos de la huerta, también he aprendido a utilizar las herramientas y los abonos ecológicos. He conocido los remedios naturales más comunes y algunas de las plagas más habituales.

Me siento a gusto con todas las tareas, especialmente trabajando con las máquinas con las que ya estaba familiarizado. Me gusta plantar y trabajar en el campo, me da mucha satisfacción cosechar, organizar la cosecha y preparar las cajas de verduras.

He conocido gente muy interesante con la que he trabajado, he conocido a dos personas geniales como los profesores con los que he aprendido mucho y con lo que más he disfrutado ha sido con las visita que hemos hecho.

——————————————————————————————————————-

Hola jo sóc la MARIA,

He fet un curs d’agricultura ecològica a l’IMFE Mas Carandell, que ha durat 6 mesos. Durant el temps que ha durat el curs he après moltes coses, sobretot llengua i agricultura ecològica. Durant dos dies a la setmana, hem estat treballant en un hort, situat a l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus. Ha estat una pràctica molt interessant i enriquidora, on he après a treballar la terra, a col·locar el sistema de reg, a fer el compost, a preparar diferents tipus de planter, i també he conegut els diferents tractaments naturals per combatre les plagues i/o malalties,..etc.

De les tasques realitzades, amb les que m’hi he sentit més a gust ha estat treballar en un hivernacle, a preparar el planter, i a transplantar-lo a l’hort. M’ha agradat molt poder participar en aquest curs, perquè a mi m’agrada molt treballar al camp, sobretot sembrar plantes i flors. Estic contenta del meu aprenentatge i de les persones que he conegut durant aquests sis mesos.

———————————————————————————-

Hola jo sóc l’Ana,

Durant aquest curs d’agricultura ecològica que he realitzat a l’IMFE Mas Carandell, m’ha servit per adquirir coneixements del què és un hort ecològic, tan pel que fa a la part teòrica com de la part pràctica.

Durant els sis mesos que ha durat el curs, he adquirit bones habilitats per fer un bon planter, he après a llaurar, a sembrar i a collir els diferents cultius que hem plantat. També he après la utilitat de les diferents eines, a preparar el compost, els trucs per combatre els possibles paràsits i malalties que puguin aparèixer, sense utitzar cap producte quimic.

En aquest curs he desenvolupat molt bé els treballs de sembra i collita, com també la preparació de caixes de verdures i la organització de les diferents eines amb la seva utilització corresponent.

———————————————————————————————–

Hola jo sóc l’ABDUL,

He fet el curs d’agricultura ecològica a l’IMFE Mas Carandell, que ha durat 6 mesos.

Durant aquest temps, una de les activitats que hem realitzat ha estat la creació d’un hort ecològic, ubicat a l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus. En aquesta pràctica, he après a collir els diferents cultius i a utilitzar la maquinària, en especial la desbrossadora i el motocultor.

——————————————————————————-

Hola jo sóc l’AKIM,

Durant sis mesos he estat participant del curs d’Agricultura Ecològica, que s’ha realitzat a l’IMFE Mas Carandell, on he après moltes coses i he conegut gent molt interessant.

Una de les pràctiques, ha estat la creació d’un hort ecològic de temporada (gener-maig), ubicat a l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus. M’hi he sentit molt a gust, i penso que les tasques en les que he demostrat tenir més habilitat han estat els treballs de viverisme, com és el cas de fer planter i transplantar, i les tasques de neteja, com treure les males herbes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: